Strategieconsultant onderwijs

Help jij de antwoorden te vinden op belangrijke en actuele maatschappelijke vraagstukken?

Dan maken we samen het onderwijs in Nederland beter én leuker. Voor iedereen.

Geef vorm aan het onderwijs van morgen

Waarom vallen studenten uit tijdens hun studie en hoe kunnen we dat voorkomen? Hoe laten we opleidingen beter aansluiten bij de arbeidsmarkt? Waar starten we als we meer kansen willen voor kinderen met een achterstand?

Vragen als deze help jij beantwoorden als strategieconsultant bij The Next School. Samen met collega’s die net zo gedreven zijn als jij, doe je dat voor de grootste onderwijspartijen van Nederland. Zoals universiteiten en schoolbesturen, maar ook het ministerie van OC&W, grote gemeenten en andere overheden.

Onze klanten hebben vragen. Wij de antwoorden.

In alles wat we doen, staat data centraal. Wij geloven dat data alle antwoorden heeft, zolang jij de juiste vragen stelt. Zo wilde een groep middelbare scholen mavo-leerlingen, die voor een havo-diploma gingen, betere kansen geven. Uit onze data-analyse bleek dat ze vooral moeite hadden met Nederlands, wiskunde en geschiedenis. Dat klinkt misschien simpel, maar inzichten als deze helpen een instelling om de doorstroom te verbeteren. In dit geval dankzij een zomercursus wiskunde.

Zo draag jij bij aan beter onderwijs

Jouw rol als strategieconsultant:

Als strategieconsultant werk je samen met je collega’s in steeds wisselende projectteams van 2 of 3 personen. Jullie maken data-analyses en inzichtelijke visualisaties, nemen interviews af en bedenken oplossingen voor de vragen van van onze klanten.

Jullie resultaten presenteer je aan bestuurders van onderwijsinstellingen. Je helpt hen ook om inzicht te krijgen in hun eigen data. Bijvoorbeeld met gebruiksvriendelijke dashboards of door het geven van trainingen.

Onze projecten duren meestal een paar weken. Zo is je werk afwisselend en leer je snel veel over verschillende instellingen en onderwerpen. En omdat je steeds met andere collega’s werkt, leer je iedereen snel kennen. Vanaf je eerste dag geven we je veel verantwoordelijkheid en heb je contact met onze klanten.

Dit ben jij:

 • Je hebt een WO-opleiding afgerond met goede resultaten en/of extracurriculaire activiteiten

 • Je bent nieuwsgierig en geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken. Je vindt het leuk om die te doorgronden

 • Je onderbouwt je oplossingen graag met data-inzichten. Weet je nog niet precies hoe je dat doet? Geen probleem. Dat leren we je graag.

 • Je hebt communicatie-skills, werkt graag samen en je krijgt graag de ruimte voor eigen ideeën en initiatieven.

 • Je vindt het leuk om snel veel te leren over het Nederlandse onderwijssysteem. En om je vaardigheden als consultant (verder) te ontwikkelen

Dit krijg je van ons:

 • Een startsalaris vanaf 3500,- b.p.m. (incl. vakantiegeld)

 • 30 vakantiedagen (o.b.v. full-time)

 • Een telefoon en een laptop van de zaak

 • Reiskostenvergoeding en een bijdrage aan je pensioenopbouw

 • Hoogste kwaliteit – in alles (van wat we opleveren, hoe we overkomen, materialen die we gebruiken, onze website etc.)

 • Een uitgebreid pakket aan trainingen

 • Een jaarlijkse gezamenlijke inspiratiereis

 • Fijne collega’s en een gezellige werkomgeving

 • Uitgebreide lunch op kantoor, waarvan 2x per week warm en bereid door onze Italiaanse chef, Giulia!

Meteen starten en niet meer stoppen met groeien

Jij hebt je specifieke talenten en wij bieden je de trainingen om die snel te ontwikkelen. Je leert veel over het Nederlandse onderwijs en je versterkt je consulting-skills, zoals het interviewen van klanten het structureren van problemen. We leren je hoe je data goed en grondig analyseert. En natuurlijk besteden we aandacht aan je soft skills.

Jij stelt je ontwikkeldoelen en wij helpen je die te behalen. Zo krijg je een mentor met wie je regelmatig spart over je groei en wat wij kunnen doen om nog beter te worden. We zijn een klein bedrijf, maar ook enorm ambitieus. We groeien snel en jij groeit met ons mee. Leer, word snel nog beter en zet de stap naar bijvoorbeeld Senior Consultant of projectleider. .

Fluitend naar je werk

Dit doen wij voor een goede werksfeer:

Je baan moet niet alleen leuk zijn aan het einde van de maand of na een mooi resultaat. Als jij lekker werkt, worden wij daar allemaal beter van. Daarom investeren wij in de sfeer bij The Next School.

We organiseren regelmatig een borrel of een teamuitje. En ieder jaar gaan we samen op reis naar een ander land om ons te laten inspireren door het onderwijs daar.

De work-life balance nemen we heel serieus. Overwerk is een uitzondering, je kunt thuiswerken, als het nodig is schuiven met je werkuren en zelf kiezen wat wel of geen feestdag voor jou is. Daarmee willen we een werkgever zijn voor mensen van verschillende achtergronden.

Want hoe diverser ons team, hoe meer perspectieven op ons werk en hoe sterker we worden.

Een anders dan anders kantoor

Je vindt ons in het iconische industriegebouw in het centrum van Rotterdam. Dat gebouw delen we met een flink aantal andere kleine, jonge bedrijven. Hier vind je een pingpong- en voetbaltafel, een gebedsruimte en meer prima faciliteiten. Ons kantoor heeft een relaxte uitstraling, een eigen koffiecorner en een keuken. De voorraad snacks is altijd op peil en je hebt er genoeg ruimte om rustig te werken en samen koffie te drinken. Je kunt thuis werken, of op kantoor. Daar zijn we flexibel in. Maar meestal is iedereen wel op kantoor. Gewoon omdat het er gezellig is.

App of mail Nick

+31 (0)6 20 29 62 62

sollicitaties@thenextschool.nl

Klinkt dit als jouw Next Job?

Stuur een appje of mail naar Nick om een keer langs te komen bij ons op kantoor en kennis te maken. Wij zorgen dat de koffie voor je klaarstaat en vertellen je graag meer over wat we doen.

Als je daarna nog steeds enthousiast bent en ons team wil komen versterken, dan verloopt de sollicitatieprocedure als volgt:

Stap 1) We vragen je eerst een motivatiebrief, je CV en de cijferlijst van je meest recente WO-opleiding op te sturen.
Stap 2) Als we je uitnodigen, volgen er twee rondes. Daarin leggen we je twee cases voor en testen we jouw skills.
Stap 3) Als we er allebei een goed gevoel bij hebben, doen we je een mooi voorstel.

De ideale startdatum is 1 november 2023. Een paar dagen eerder of later kan ook. We hebben voor deze vacature geen vaste sluitingsdatum. Maar zodra we de geschikte nieuwe collega gevonden hebben, halen we hem van onze site. Dus: mail of bel ons vandaag nog! En ga voor een baan met betekenis.

Is dit toch niet jouw job, maar ken je iemand die er wel geknipt voor is? Wil je dan deze vacature delen? Daar doe je die persoon en ons een groot plezier mee.