Datagedreven strategie

Natuurlijk vertrouw je bij belangrijke strategische beslissingen op de ervaring en skills van je mensen. Maar met de juiste inzichten uit data geef je jouw instelling zoveel meer vaste grond onder de voeten. Het juiste gesprek kun je namelijk alleen voeren als je de juiste gegevens hebt.

Met ruime ervaring, onze kennis en frisse blik vinden en presenteren we die. Zodat jij beter onderbouwd belangrijke beslissingen neemt en richting geeft aan beleid.

Zo starten we

Om de juiste antwoorden te kunnen geven, willen we alles weten over je vraagstuk. En vooral: over de context. Waarom speelt deze vraag en waarom juist nu? Daar komen we achter door goed te luisteren en door te vragen. Samen bedenken we welke inzichten in data je instelling nodig heeft. En dan rollen we onze mouwen op.

Dit zijn de stappen die we doorlopen

  • Nu we weten welke inzichten we zoeken, verzamelen we jullie data én vullen we die aan met gegevens uit onze eigen en openbare bronnen.

  • Die oogst verwerken en analyseren we om een antwoord op je vraag te formuleren. Maar ook om te kijken of we interessante trends kunnen ontdekken.

  • Op vaste intervallen komen we bij elkaar en presenteren wij onze tussentijdse uitkomsten. Want nieuwe inzichten roepen vrijwel altijd nieuwe vragen op. Die bespreken we en de uitkomsten gebruiken we om de verdere koers van het project te bepalen. Zo werken we stapsgewijs naar een eindproduct waar jullie echt iets aan hebben. En dat voldoet aan jullie wensen.

  • We visualiseren en presenteren alle interessante inzichten. Gestructureerd, duidelijk en eenvoudig. Zodat ook de mensen die niets met data te maken hebben, ze echt begrijpen en gaan gebruiken in hun dagelijkse werk.

Goed om te weten

Privacy en veiligheid boven alles

Tijdens onze samenwerking krijgen we zeer waarschijnlijk inzage in gevoelige data en persoonsgegevens . Zorgvuldigheid is daarom voor ons prioriteit #1. Zelf zijn wij aangesloten bij het privacyconvenant onderwijs. En met eventuele derde partijen sluiten we heldere verwerkersovereenkomsten af. Zoals bij alles wat wij doen, laten we hier niets aan het toeval over.

Wat ons uniek maakt

  • Maatwerk is standaard. We denken met jullie mee en als instelling zijn jullie zelf ook intensief betrokken bij de uitwerking. We werken samen, in stappen, naar een resultaat waar jullie echt beter van worden.  

  • Data zonder interpretatie heeft een zeer beperkte waarde. Wij zoeken naar verbanden, vergelijken kenmerken met andere instellingen en kijken naar ontwikkelingen in de tijd. Daarbij staat onze uitgebreide kennis van het onderwijssysteem tot jouw beschikking.

  • De uitkomsten presenteren we niet in uitgebreide tabellen of eindeloze Excel-sheets. Maar in overzichtelijke, goed uitziende en snel te begrijpen presentatie-vormen.

  • Onze focus ligt op ‘actionability’. We zoeken en vinden niet alleen wat prettig en interessant is om te weten. Maar vooral die inzichten die jullie ondersteunen in het nemen van actie.

Datagedreven strategie – Het proces

We beginnen met het scherpstellen van de vraag en met de ontdekkingstocht naar de data die de antwoorden gaat geven. We ontwikkelen in iteraties, waarbij we tussentijds steeds overleggen. Het proces stopt wanneer we de essentie raken en de vraag zo goed mogelijk beantwoorden. Hoe we dat doen, lees je bij ‘Onze aanpak“.

Vragen? Kennismaken? Koffie?

Klik voor ons contactformulier of bel Quinten Smit op +31 (0)6 24 34 85 14

Contact