Vacature

Als Consultant Data & Analytics werk je met ons aan de missie het Nederlandse onderwijs nog beter te maken.  Samen met een team van jonge, enthousiaste consultants los je maatschappelijke vraagstukken op die een echte impact maken op het onderwijs. Een paar voorbeelden van vraagstukken waaraan jij mee zal werken zijn: Waarom vallen leerlingen uit tijdens hun studie en hoe kunnen we dat voorkomen? Hoe dringen we het lerarentekort terug? Hoe kunnen we ervoor zorgen opleidingen beter aansluiten bij de arbeidsmarkt?  Je beantwoordt deze vragen op basis van data-analytics: je maakt analyses, legt verbanden, maakt inzichtelijke visualisaties en presenteert je bevindingen vervolgens aan de belangrijkste onderwijsinstellingen in Nederland. Dit doe je voor onder meer basisscholenkoepels, MBO-instellingen, Universiteiten en Hogescholen.

De voorwaarden

We zijn een jong en snel groeiend bedrijf, waardoor er continu nieuwe doorgroeimogelijkheden zijn. Afhankelijk van je ontwikkeling kun je doorgroeien naar Senior Consultant en vervolgens naar Projectleider. Omdat jij  een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verdere groei van ons jonge bedrijf, vinden wij ook dat je in de behaalde successen mee moet delen. Daarom is er, naast een marktconform salaris dat jaarlijks toeneemt, de mogelijkheid om na een jaar mee te delen in de winst van ons bedrijf via certificaten. 

Hoewel we bij The Next School gedreven worden door een gezamenlijke passie voor onderwijs, geloven wij dat je als team alleen grootse dingen kunt bereiken als er ook een goede work-life balance is. Daarom zijn werkdagen bij ons van 9 tot 6 en heb je 30 vakantiedagen (op basis van full-time) per jaar. 

Wij geloven bij  The Next School in ‘ a life long learning’, en om die reden is er een uitgebreid trainingsprogramma waaraan je deelneemt als je bij ons aan de slag gaat. Dit programma bestaat uit  een mix van externe en interne trainingen, en focust zich op het verder ontwikkelen van jouw data analytics skills, maar ook soft skills en onderwijsinhoudelijke kennis. Daarnaast ga je ook jaarlijks met het gehele team  ‘inspiratiereis’. Gedurende deze reis bezoeken we start-ups in andere landen, en delen we kennis uit. Afgelopen jaar was deze reis naar New York, dit jaar is het plan om naar Japan te gaan.

Over ons

Het doel van The Next School is om het Nederlands onderwijs stap voor stap nóg beter te maken op basis van data en we zoeken naar mensen die deze missie samen met ons willen bereiken. We zijn een jong en dynamisch team bestaand uit mensen met een oprechte passie voor het onderwijs.  Wij geloven dat, om het onderwijs fundamenteel te kunnen veranderen, problemen op grote schaal moeten worden aangepakt. Naast onze adviesopdrachten werken wij daarom ook aan de ontwikkeling van softwareproducten, waarbij we inzichten die we voor één instelling hebben verkregen vertalen naar software-oplossingen waar we de hele sector mee kunnen helpen. Onze vernieuwende aanpak heeft ertoe geleid dat wij in de afgelopen jaren de grootste onderwijsinstellingen van Nederland hebben kunnen helpen met hun vraagstukken.

De locatie van ons kantoor is direct naast Rotterdam Centraal in het hippe Cambridge Innovation Center. Deze hub voor inovatieve start-ups heeft alle faciliteiten die je je als medewerker kunt wensen: douches, sportfaciliteiten, pingpong en voetbaltafels, onbeperkt fruit, koffie/thee en snacks en zelfs napping pods. Samen met andere startups werken we in dit vernieuwde kantoor aan de verbetering van het Nederlands onderwijs.

Contact

De werving voor deze vacature sluit op 24 mei. Sollicitaties, bestaande uit een korte motivatie, cv en cijferlijsten (studie & middelbare school) en vragen kan je sturen naar marco@thenextschool.nl of bellen en appen via 06-23358339