Voortgezet onderwijs

Product type

Applicatie

Het project

Keuzes over of een leerling over gaat of niet, of naar havo dan wel vwo mag, hebben een enorme impact. Deze beslissingen worden op middelbare scholen gemaakt in zogeheten voortgangsgesprekken. Aan deze voortgangsgesprekken liggen complexe berekeningen ten grondslag, waarbij docenten zowel 'harde' cijferdata als 'zachte' ontwikkelingselementen in overweging moeten nemen. Een ingewikkeld en tijdrovend proces, dat grote gevolgen heeft voor de betrokkenen.

Om dit proces beter te maken, heeft The Next School samen met twee middelbare school docenten de Leerling InZicht app ontwikkeld. Deze app helpt docenten om alle gegevens die voor deze gesprekken relevant zijn in één overzicht te zien. Op deze manier worden voortgangsgesprekken Onderscheidend element is dat de prestaties van een leerling tegen de rest van de klas worden afgezet, zodat deze in perspectief kunnen worden geplaatst. Zo kunnen leerlingen die het voordeel van de twijfel verdienen, dat vaker krijgen.

Categorien

• Applicatie
  • Data-analyse
  • Voortgezet onderwijs
Wat klanten zeggen over dit product

Dankzij de LeerInzicht app zijn de voortgangsgesprekken zowel beter als makkelijker geworden. Een enorme aanrader.

Get started