Stichting The Next School

Om leerlingen het belang van school te laten begrijpen, helpen we om de praktijk in de klas te krijgen. En vice versa. Op 22 november organiseren we ons volgende evenement in Rotterdam, dus meld je nu aan!
Doe mee!

Het belang van school nóg duidelijker maken

Met stichting The Next School willen we leerlingen het belang van hun schoolvakken laten begrijpen. Dat naar school gaan belangrijk is om later een goede baan te krijgen, weten alle leerlingen wel. Maar waarom een vak nuttig kan zijn in de echte wereld, zien niet alle leerlingen direct. Door docenten en professionals samen een lessenserie te laten voorbereiden, laten we leerlingen de toepassing van schoolvakken "in de echte wereld" laat zien.

In drie simpele stappen komen we tot een lessenserie die de relevantie van school duidelijk maakt.

We koppelen docenten aan andere professionals

We matchen profielen van professionals aan wensen of Ideeën van docenten. Daarna ontmoeten ze elkaar op een van The Next School avonden om de eerste stappen te zetten in de voorbereiding van de gastlessen.

Docent en professional maken een lessenserie

De inhoud, vorm en duur van de lessenseries zijn afhankelijk van de ruimte die de school van de docent biedt voor verrijking van het lesprogramma. Altijd komt de persoon uit het bedrijfsleven tijdens de serie minstens één keer op school en/of komt de klas op het bedrijf.

Leerlingen leren de praktijk kennen door de lessen

Een typische lessenserie begint met een introductie van een opdracht op school, vervolgens werken de leerlingen 2-3 lessen in groepjes onder begeleiding van de docent aan de opdracht, waarna de groepjes hun uitkomsten presenteren en het best beoordeelde groepje een kleine prijs wint.

Deelnemende scholen en subsidiegevers

Juist met muziek leert een kind zichzelf en zijn mogelijkheden ontdekken; zijn creatieve, sociale, expressieve en artistieke mogelijkheden. En dat ‘doen groeien’ blijft boeien, hoelang je ook al meeloopt. Next School bouwt hieraan mee.

Matthijs Giesberts

Docent Muziek Emmauscollege

Profvoetballer (en fysiotherapeut) Thomas Verhaar bracht diepgang in de lesstof over spieren aan de hand van zijn eigen trainingsschema bij Sparta en de verschillende energiesystemen. Zijn kennis heeft leerlingen aangezet nog veel meer uit zichzelf te halen. Zeker voor herhaling vatbaar.

Wijnand Ruytenberg

Docent Biologie Thorbecke V.O.

Ik vond het vak muziek op de middelbare school nooit zo leuk, mede door het ontbreken van contact met muzikanten die voor een carrière als muzikant hadden gekozen. Daardoor heb ik die keuze zelf pas heel laat durven maken.

Michaël van Putten

Muzikant

Het is soms moeilijk om de gevolgen van klimaatverandering aan leerlingen te laten zien. Nu werkten leerlingen eindelijk aan een echte opdracht waar ze met de gevolgen werden geconfronteerd. Werkte perfect!

Freek Hartveld

Docent Aardrijkskunde

De leerlingen vonden het geweldig om een keer naar een echt kantoor te gaan. Ze hebben een beter beeld van de leuke en minder leuke aspecten van werken als consultant, iets dat helpt bij met maken van keuzes later in het leven.

Valentijn de Haan

Wiskundedocent

Meedoen? Meld je hier aan!

Ben je docent en lijkt het je leuk om je leerlingen iets meer van de praktijk mee te laten krijgen? Of werk je niet op een school en zou je het leuk vinden om een paar keer voor de klas te staan? Meld je hier aan voor ons evenement van 22 november.