Leerling InZicht

Leerling InZicht is er voor docenten, mentoren, afdelingsleiders, conrectoren en directeuren in de het voortgezet onderwijs die het potentieel van elke leerling willen realiseren.
Klik hier om in te loggen

Meer inzicht in de leerling met de LIZ-methode

Geen uitgeprinte lijstjes met cijfers van de leerling, niet meer drie schermen tegelijk open hebben staan om de verschillende informatie van een leerling in te kunnen zien tijdens een rapportvergadering, maar één overzicht met een compleet beeld van de leerling, dat is Leerling InZicht.

Leerling InZicht maakt het mogelijk om in één oogopslag alle relevante informatie van de leerling met betrekking tot cijfers en opmerkingen in beeld te krijgen. Wanneer je inlogt, zie je meteen welke leerlingen een voldoende, zwakke of onvoldoende lijst hebben.

Wat biedt Leerling InZicht?

Overzichtelijk beeld van de ontwikkeling van de leerling

Leerling InZicht is een gebruiksvriendelijk dashboard, voor docent tot rector, dat in één blik een totaalbeeld geeft van een leerling. Zowel als individu als ten opzichte van zijn/haar jaarlaag/klasgenoten aan de hand van boxplots, die gekoppeld zijn aan het leerlingvolgsysteem.

De boxplots laten de ontwikkeling van leerlingen zien ten opzichte van het advies dat deze van de basisschool ontvingen, ten opzichte van de klasgenoten en ten opzichte van de bandbreedte van de prestaties van de klas. Hierdoor kunnen leraren, mentoren en zorgfunctionarissen in een oogopslag zien hoe een leerling ervoor staat.

Leerling InZicht geeft het algemeen taal- en rekenniveau weer van de leerling aan de hand van Cito-Vas of Dia-taal/-rekenen.

Betrokkenen kunnen hiermee bijvoorbeeld zien of een leerling onder presteert of op welk onderdeel een leerling extra begeleiding nodig heeft.

Kwaliteitszorg

Door middel van Leerling InZicht worden de leerlingen en hun prestaties heel nauwgezet in kaart gebracht. Van iedere klas en van iedere leerling kan de school op ieder gewenst moment zien hoe ze ervoor staan. Dat maakt het goed mogelijk leerlingen heel gericht te helpen in hun ontwikkeling (bron; vierjaarlijks onderzoek bestuur en scholen).

Het systeem maakt zichtbaar welke eventuele acties docenten en mentoren ondernemen om leerlingen goed te begeleiden. De eerder genoteerde opmerkingen en acties van de docent worden per vak weergegeven. De opmerkingen en acties van de docenten kunnen direct uit Magister gehaald worden.

Ontzorgen door middel van slimme ICT

Dankzij de slimme ICT achter Leerling InZicht kunnen schoolleiders, afdelingsleiders, docenten, conrectoren, mentoren direct zien of de bevorderingsnorm gehaald is door de leerling. Voor iedere school stellen wij hun bevorderingsnormering in per leerjaar/-niveau.

Iedere dag is er een automatische update van de gegevens van de leerling vanuit het leerlingvolgsysteem dat jullie op school gebruiken (Magister of SomToday). Wij zorgen ervoor dat Leerling InZicht werkt voor jullie school

De mensen achter LIZ

Marc Janssen en Johan van der Plas zijn schoolleiders / bestuurders van het Northgo College in Noordwijk. Marc en Johan vroegen zich in 2010 af hoe het zat met de begeleiding op het Northgo College in Noordwijk. “Hoe is het met onze determinatie?”. Vanuit deze vraag maakten zij zelf een dashboard om een overzichtelijk beeld van de leerlingen te krijgen. In 2018 kwamen Marc en Johan in contact met The Next School (TNS). TNS helpt onderwijsinstellingen, van PO tot WO meer te doen met hun data.

In 2019 heeft The Next school het dashboard gemoderniseerd op het Northgo College en zo ontwikkels dat het toegepast kan worden bij andere onderwijs instellingen.

Leerling InZicht ontzorgt docenten en mentoren door middel van onderwijskennis en slimme ict.
Het team, van The Next School, bestaat uit (oud)docenten, directeuren, data analisten en software-ontwikkelaars. Samen zetten we ons in om het potentieel van elke leerling te realiseren.

Alle voordelen op een rijtje

• Één overzicht met alle individuele gegevens
  • Vergelijking met klasgenoten/jaargenoten
  • De gehele schoolloopbaan wordt weergegeven
  • Bevorderingsoverzicht per leerling en per klas
  • Tijdbesparing, efficiënter werken, werkdruk verlagend
  • Koppeling met Magister en SomToday
  • Ontzorgt docenten, schoolleiders en mentoren

Meer informatie ontvangen?

Wil je weten hoe Leerling InZicht te werk gaat? Laat dan hier je gegevens achter. We komen graag in contact met je.

Contact:

Leerling InZicht / The Next School