The Next School groeit en zoekt jou!

Heb je interesse in onderwijs en affiniteit met het oplossen van uitdagende vraagstukken aan de hand van data. En wil je graag onderdeel uitmaken van een startup die het onderwijs wil veranderen? Wij zijn op korte termijn op zoek naar een Strategy Consultant Education.

OVER THE NEXT SCHOOL
The Next School is een startup die onderwijsinstellingen helpt op het gebied van data en applicaties. We werken voor alle lagen van het onderwijs, van basisschoolkoepels tot universiteiten en van middelbare scholen tot overheden. Onze projecten zijn erg gevarieerd, en lopen uiteen van het analyseren van schoolprestaties om onderwijs te verbeteren, het bedenken en implementeren van data strategieën voor grote instellingen, tot het ontwikkelen van apps die leraren meer tijd geven voor onderwijs. De rode draad door alle projecten is dat we technologie gebruiken om het onderwijs te verbeteren.

In ons consultingwerk zien we patronen in de behoeftes van scholen, waar we vervolgens softwareoplossingen voor maken die in de hele sector kunnen worden ingezet. Naast ons dagelijkse werk helpen we via onze non-profit (Stichting The Next School) scholen om samen met bedrijven meer praktische relevantie te brengen in het onderwijsaanbod.

WAT GA JE DOEN?
Van jou wordt verwacht dat je vanaf dag 1 (in samenwerking met ons) in staat bent om projecten tot een succesvol einde te brengen. Je bent onderdeel van een klein team dat de strategie van The Next School samen bepaalt. Daar is veel ruimte voor, want in onderwijs liggen nog heel veel kansen. We kennen weinig hiërarchie en gaan uit van een cultuur van eigen verantwoordelijkheid en ondernemerschap. Tegelijkertijd helpen en betrekken we elkaar binnen de projecten zodat je nooit echt alleen werkt.

WAT ZOEKEN WE?

• Je hebt minimaal 1,5 jaar werkervaring in IT of strategy consulting
  • Je hebt affiniteit met onderwijs en sterk analytisch vermogen; Affiniteit met IT is een pré maar kunnen we je ook on-the-job en m.b.v. trainingen leren
  • Je bent proactief en kan goed zelfstandig werken;
  • Je bent communicatief en sociaal sterk; Je moet de inzichten vanuit de cijfers ook kunnen vertalen naar de relatief “softe” onderwijswereld;
  • Je bent bij voorkeur beschikbaar vanaf november, maar de startdatum is flexibel.

WAT BIEDEN WIJ?
Je gaat werken voor een snel groeiende, innovatieve startup in het Nederlands onderwijs en wordt lid van ons zeer kleine maar hechte team. Het team waar je vooral mee zult werken bestaat uit drie mensen (twee strategie consultants, een CTO). Daarnaast zul je o.a. werken met twee developers en een designer in Nederland (allemaal parttime), verschillende developers in andere EU landen (op projectbasis), twee schooldirecteuren waarmee The Next School een joint venture heeft en een groep docenten die via onze Stichting samen met ons werken aan leuker en beter onderwijs.

Verwacht niet dat je komt te werken op een groot kantoor, want we werken bij opdrachtgevers en op flexibele plekken door heel Nederland (vooral regio Rotterdam). Het beloningspakket zal sterk afhankelijk zijn van jouw ervaring en gedeeltelijk ook van jouw wensen. Aandelen in ons snelgroeiende bedrijf maken hier in ieder geval onderdeel van uit.

HEB JE INTERESSE?
Stuur dan je sollicitatie voor 26 oktober naar jan-willem@thenextschool.nl o.v.v. “sollicitatie Strategy Consultant Education”, ter attentie van Jan-Willem van Putten. Vergeet niet je CV mee te sturen. Als je vragen hebt, bel of whatsapp dan even met 06-39304926.