The Next School groeit en zoekt jou!

Heb je interesse in onderwijs en affiniteit met het oplossen van uitdagende vraagstukken aan de hand van data. En wil je graag onderdeel uitmaken van een start-up die het onderwijs wil veranderen? Wij zijn op korte termijn op zoek naar een Consultant Data & Education.

CONSULTANT DATA & TECHNOLOGY
Het onderwijs radicaal veranderen met behulp van data science en technologie, dat is de missie van The Next School. Als Consultant Data & Technology help je de grote onderwijsinstellingen van Nederland op basis van datagedreven strategisch advies om ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken op te lossen. We bouwen samen aan onze missie: Om met data-inzichten onderwijsprofessionals te helpen het Nederlandse onderwijs het beste van de wereld te maken.

WAT JE DOET: HET WERK IN EEN START-UP
Als Consultant Data & Technology werk met ons aan een breed scala aan opdrachten gericht op de onderwijssector. Jouw missie is om op basis van data antwoorden te geven op de belangrijkste vragen van deze onderwijsinstellingen. Wat zegt je middelbare school over de kans van slagen op je vervolgopleiding? Wat zorgt ervoor dat leerlingen uitvallen tijdens hun studie en, hoe kan het worden voorkomen? Hoeveel aanmeldingen kan een opleidingsinstelling de komende jaren verwachten? Je beantwoordt deze vragen door voorspellingsmodellen te bouwen, analyses uit te voeren op grote datasets, analytics dashboards te ontwikkelen, en door een nieuwe (data-gedreven) strategie uit te denken. Je werkt intensief samen met de klant om hun vragen nog beter te begrijpen, en om zo adviezen te creëren die daadwerkelijke veranderingen bewerkstelligen binnen organisaties.  

Wij geloven dat, om het onderwijs fundamenteel te kunnen veranderen, problemen op een grote schaal moeten worden aangepakt. Daarom wordt er binnen the Next School ook gewerkt aan de ontwikkeling van software producten. Als Consultant lever je hieraan ook een bijdrage, door productproposities te bedenken en samen met ons team van (freelance) developers de producten tot leven te brengen.

Wil je een nog betere indruk krijgen van een dag bij The Next School? Kijk dan hier.

WAT WE WAARDEREN IN JOU

 • Je hebt een opleiding op masterniveau in kwantitatieve richting (informatica, natuurkunde, wiskunde, econometrie), of semi-kwantitatieve richting (bijv. economie)
 • Je hebt affiniteit met data en technologie; ervaring met programmeren is een pré maar je kunt dit ook on-the-job leren
 • Je bent communicatief en sociaal sterk; je vertaalt kwantitatieve inzichten naar menselijke taal
 • Je hebt 0 tot 2 jaar werkervaring
 • Je bent bij voorkeur beschikbaar vanaf maart 2019, maar de startdatum is flexibel

WAT HET WERK LEUK MAAKT

 • Je werkt in een jonge, energieke start-up, waarin je samen met ons vanaf het begin meebouwt aan de missie het onderwijs radicaal te veranderen.
 • Wij zijn onze eigen investeerders, en kunnen daarom volledig zelf beslissen welke kant we opgaan met ons bedrijf. Je hebt zeggenschap en jouw ideeën worden uitgewerkt.
 • Je maakt onderdeel uit van een team van jonge en ambitieuze ondernemers. Onze doelen zijn groots, en we geven alles om onze missie te bereiken.
 • Je krijgt een marktconform salaris en certificaten van aandelen. Omdat je in een vroeg stadium meebouwt aan het succes, geloven we erin dat je daarvoor gecompenseerd moet worden.
 • Continue ontwikkeling, op zowel zakelijk als persoonlijk gebied, ligt aan de grondslag van ons bedrijf. Je hebt de mogelijkheid om cursussen te volgen en hebt toegang tot een groot netwerk van mentoren.
 • Je komt te werken in een prachtig kantoor in het centrum van Rotterdam. Met ons team hebben we daarnaast jaarlijks een business trip, en zeer regelmatig diners en borrels.

OVER THE NEXT SCHOOL
The Next School is een in 2017 opgerichte start-up. Sindsdien groeien we hard. Met een een team van jonge, maar ervaren consultants en engineers hebben wij als missie het onderwijs fundamenteel te verbeteren door middel van data-gedreven onderzoek.

HEB JE INTERESSE?
Stuur een sollicitatie naar jan-willem@thenextschool.nl o.v.v. “sollicitatie Strategy Consultant Education”, ter attentie van Jan-Willem van Putten. Vergeet niet je CV mee te sturen. Als je vragen hebt, bel of whatsapp dan even met 06-39304926.